Touch for health

Eén van de belangrijkste activiteiten in de praktijk is Touch for Health. Zo eenvoudig mogelijk gezegd, is dit het testen van spierspanning om zo blokkades te onderzoeken en te verminderen of te helpen oplossen. Helaas doet dit geen recht aan wat deze vorm van kinesiologie werkelijk omvat en kan! Daarvoor is echt een keer een balans meemaken nodig!

Wat is het dan wel?

Touch for Health draait om manuele spiertesten, waarbij de armen en benen in specifieke houdingen worden gebracht. Daarbij wordt onderzocht of de spier sterk of zwak test. De specifieke spieren zijn gekoppeld aan meridiaanbanen, zoals bekend uit de Oosterse geneeswijzen. Door middel van korte massages of specifieke drukpunten kan een onbalans worden aangepakt. Samen onderzoeken we welke oorzaak aan de klachten ten grondslag liggen, want ook daarbij helpen de verschillende spiertesten.

Niet voor niets zijn er algemene uitdrukkingen als “iets ligt zwaar op de maag”, of “de wereld op zijn schouders dragen”. Deze uitdrukkingen zie ik vaak letterlijk terug in de praktijk!

Tijdens een Touch for Health sessie kijken we dus verder dan de klacht. Wie ben je, waar kom je vandaan en waar ga je naartoe? Hoe leef je? Doe je voldoende aan zelfzorg? Dat is de zogeheten holistische kijk. Jij komt helemaal aan bod en niet alleen je “probleem”.